lauantai 7. huhtikuuta 2007

Beheading, Befriending, Butlers etc. this season

Jos ei otsikosta ymmärrä niin ajattelin heittää tänne muutamia previkoita kevään animekauden sarjoista. Itse en ole paljoakaan kirjoittanut ennen previkoita mutta toivottavasti nämä ovat tyydyttävää laatua. Mutta pidemmittä puheittä, sarjojen pariin (kaikki previkat ovat kirjoitetti 1 jakson perusteella):

Hayate no Gotoku eli englanniksi Hayate the Combat Butler:
Tämä sarja perustuu saman nimiseen mangaan ja koska olen lukenut kyseistä mangaa ja pitänyt siitä ajattelin katsastaa sen anime version joka alkoi juuri. Vaikka käännös mangasta animeksi ei olekkaan aivan täydellisesti onnistunutkaan, on sarja silti loistava ja saa katsojan "repeilemään" vähän väliä. Siis mistä sarjassa on kyse? Sarjassa on kyse pojasta joka erinäisistä syistä velkaantuu mafialle yli 150 miljoonan edestä ja päätyy mega rikkaan tytön palvelijaksi. Kuulostaakko tylsältä? Saattaa mutta sitä sarja ei ole. Sarja on täynnä komedia ja tuhansittain eri parodioita muista tunnetuista sarjoista ja kun sarja ei ota itseään todellakaan vakavasti, niin katsoja kiemurtelee lattialla naurean useampaan otteeseen. Tuomio: Pakko katsoa jos on komedioiden ystävä ja muillekkin sarja saattaa ola hyvä katsastaa. Katselen sarjaa eteenpäin vaikka en välttämättä ihan heti jää odottelemaan fanaattisesti seuraavaa jaksoa. Kuva kaappauksia:


Is that sum Ikaro Gendoh?

Isn't it normaly the devil that thinks those plans and not the angel?


AniDB link: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4917

Claymore:
*Slash*, *Spruit* siis miekkoja ja verta. En paljoakaan tiennyt mitä odottaa kun katsoin Claymoren ekan jakson, tiesin ainoastaan kun olin sen katsonut olin koukussa sarjaan. Claymore muistuttaa mielestäni hieman Berserkiä, siinä että molemmissa on pimeä ilmapiiri ja veri lentää. Mistä sitten Claymoressa on kysymys? Claymore on tarina ihmisistä joita kutsutaan *yllätys yllätys* Claymoreiksi, nämä ihmiset ovat puoliksi ihmisiä ja puoliksi demoneja, lisäksi he kantavat mukanaan suuri miekkoja joita he käyttävät demonien tappamiseen ja siite heidät on juurikin nimetty. Ekan jakson jälkeen sarja vaikutti varsin lupaavalta. Tuomio: Pakkokatsoa, paitsi jos ei pidä synkemmän puoleisesta ilmapiiristä ja sen sellaisesta. Tuo hieman vaihtelua niille jotka etsivät jotain muuta toiminta sarjaa kuin tavallisimmat shounenit. Itse jään seuraamaa sarjaa mielenkiinnolla. Kuva kaappauksia:


AniDB link: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4892

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS:
(Tämä previkka saattaa olla hieman biased, koska pidän sarjasta kovasti, jonka jo varmaan huomaa tämän previkan pituudestakin)
Wohoo Nanohan 3 seasoni.... Ja ennen kuin sanotte taikatyttö sarja PLÄÄÄÄÄHHH, niin sanon teille että sarja ei ole niin taikatyttömäinen mitä sen sanan stereotypiat antavat ymmärtää, sarja on yhtä paljon taikatyttösarja kuin Mai Hime/Otome ovat ja kyseisten sarjojen katsojat voivat todeta että sarjat eivät todellakaan ole sitä normaalia taikatyttömeininkiä. Nanoha on enemmänkin mecha sarja joka on naamioitu taikatyttö sarjaksi... (Mitä? se on aika sopiva kuvaus sarjasta). Siis mistä sarjassa on kyse? Tietenkin beamspämmistä ja befriandauksesta... (Täytyy yrittää lopettää nämä fanien käyttämien termien käyttö). Sanotaan nyt vain että sarja kertoo tytöstä nimeltä Nanoha jolla on tapana joutua keskelle interdimensionaalisia ongelmia ja siinä samassa "befriendaa" porukkaa. Toisin sanoen kyseessä on erittäin näyttävää/ylitse ampuvaa toimintaa ja on välillä kuin ilotulitusta ja siihen mukaan vielä heitetään vielä ihan mukiin menevä juonikin ja mielenkiintoiset hahmot. 3 tuottiksessa on kulunut noin 10 vuotta edellisen sarjan tapahtumista ja nyt Nanoha ja kumppanit ovat täyspäiväisesti töissä TSABissa (TSAB = Time Space Admistiration Bureau) ja selvittelevät tapauksia siellä sun täällä. Juoni ei vielä alkanut ekassa jaksossa joka oli omistettu 2 uudelle hahmolle ja heidän esittelylle, vaikka jaksossa ylikin kyseessä eräänlainen testi "botteja" vastaan niin jo nyt toiminta vaikuttaa erittäin lupaavalta ja vanhojen sarjojen tasoiselta (en jaksa odottaa sitä kun oikeat tappelut alkavat), ja juoni vaikuttaisi olevan hieman synkempi muihin tuottiksiin verrattuna mitä prologi mangan perusteella voi sanoa. Lisäksi voi vielä mainita, että sarjassa oleva ase valikoima on erittäin mahtava, löytyy sauvoja, keihäitä, energia viikatteita (kuinka monesta sarjasta edes löytyy viikatteita), yli isoja miekkoja, "käärme miekkoja", aseita, rullaluistimia, kirjoja. Tuomio: Pakkokatsoa toiminta sarjojen ystäville jotka haluavat hieman ylitse ampuvaa toimintaa ja muutenkin kaikille ketkä haluavat jotain hyvää katsottavaa. Itse ainakin jään fanaattisesti odottamaan aina seuraavaa jaksoa. kuva kaappauksia sun muuta nanoha tavaraa:
Lisäksi voisi vielä sanoa että ymmärtääkseen sarjaa ei välttämättä ole pakko katsoa kahta edellistä sarjaa, ainoastaan jotkin hahmot saattavat olla hakusessa jos ei katso. Ja jos aiot katso aikaisemmat sarjat niin, kuten joku sanoi sen 4/7 jakson sääntö. Toisin sanoen 3 ekaa jaksoa on sitä niin tyypillistä taikatyttömenoa, mutta se muuttu hieman jaksossa 4 ja jakson 7 jälkeen kaikki onkin sitten jo menoa.


Is that some Gundam launch sequence? And you ask why its refered as mecha show with magical girls.

Exactly the righ way to bust out of burning building...


Holding back is no-no, so when things come to it no holding back


Ja sitten muuta Nanohaan liittyvää:
Mikä on Nanoha? Tästä kuvasta voi poistaa tuon super engrish kohdan koska näyttää siltä että jotkut ovat oppineet hieman englantia, joten ei enää sellaisia lauseita kuin: I can be shot


Hyvin sanottu:


Yksi parhaista kohtauksista Post A's mangasta:


Ja sitten kaksi tunnetuinta lausetta sarjasta:
- It's okay if I am a devil... Then I just use my hellish tools to make you listen
- I am happiest magical tome in the whole wide world

AniDB link: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4688

Ja reps tätä ekasta jaksosta kirjotettua yhteenvetoa: http://randomc.animeblogger.net/2007/04/01/nanoha-strikers-01/

Heroic Age:
Enpä toedä miksi katsoin tästä sarjasta ekan jakson, varmaan siksi että joku mainitsi jossain foorumilla sanat zerg ja starcraft samassa lauseessa tämän sarjan kanssa. Ei sarjassa ollut mitään kovinkaan huonoa, mutta ei oikeastaan mitään hyvääkään, se vain vaikutti niin geneeriseltä mecha sarjalta ja se että sarjan päähenkilö ei ollut kiinnostava ja oli kuin se saatanan idiootti Shinn GSD(Gundam Seed Destiny):stä ei auttanut yhtään. Siis se hahmon suunnittelija joka on suunnitellut hahmot GSD:ssä, Fafnerissa ja Heroic Agessa voisi hieman opetella tekemään erilaisia hahmoja kun kaikissa noissa kolmessa sarjassa hahmot näyttävät liiankin samanlaisilta. Tuomio: En suosittele. Katso jos parempaa ei löydy tai jos geneerinen mecha sarja kiinnostaa ja jos et vihaa Shiniä. Sarja ei kiinnosta, tuskin jatkan katsomista, ellei sitten joku jossain päin ala kehumaan sarjaa hirveästi myöhemmässä vaiheessa...

Ei kommentteja: