perjantai 28. maaliskuuta 2008

Arvostelu: Shakugan no Shana II Second

Ja kolmas arvostelu:

Shakugan no Shana II Second (tv)
AKA: Shana (season 2), Shana of the Burning Eyes
Genret: Toiminta, Nykyaikainen fantasia, romanssi
Pituus: 24 jaksoaShana 2, kuten nimestä voi päätellä on saman nimisen sarjan toinen tuotantokausi, joten on suositeltavaa katsoa sarjan ensimmäinen kausi jotta ymmärtää mitä kaikkea on tapahtunut aiemmin ja tuntisi sarjan hahmot. Mutta alunperin Shanan anime perustuu menestyksekkääseen kevyt romaani sarjaan, jota on jopa hiljattain alettu kääntämään englanniksi VIZin toimesta (2 käännetty ja sarja jatkuu yhä japanissa [18+ kirjaa], suositeltavaa hankkimista sarjan faneille).

   

Sarja jatkuu suunnilleen siitä mihin edellinen tuotantokausi jäi. Joten tarjolla on lisää surrealistisen asetelman omaavaa, perinteistä kouluromanssia ja erittäin näyttävää toimintaa joka välillä muistuttaa hieman animoitua Touhou peliä. Yuji hyväksyttyään kohtalonsa "tuonpuoleisen maailman" yhtenä arvokkaimpana aarteista päättää kasvaa voimakkaammaksi että voisi suojella itseään ja taistellä Shanan kanssa hänen peräänsä tulleita Tomogaroja (= Shakugan no Shanan maailmassa olevia hirviöitä jotka syövät ihmisten perusolemusta) vastaan. Ja Shana joka itse on epäselvä tunteistaan Yujia kohtaan on hyväksynyt tämän päätöksen taistella tämän rinnalla. Täten heidän tavalliset sekä epänormaalit päivät jatkuvat normaalisti oli se sitten taistelua tomogaroja vastaan taikka koulussa oleskelua. Mutta pikkuhiljaa Yujin sisällään kantaman aarteen Reiji Maigon mysteerit alkavat aueta näiden kahden ja heidän kumppaneidensa edessä, tuoden vaaroja joita kukaan heistä ei osannut odottaa, vaaroja jotka voivat helposti tuhota heidän pienet elämänsä.

   

Shanan animaatio perusanimaatio hyvin perinteistä eikä siinä ole mitään valittamista tai huonoa. Mutta sarjan siirtyessä sen toiminta kohtauksiin animaatio jälki muuttuu varsin sulavaksi ja näyttäväksi, tuoden esille hyvin niiden intensiivisyyden. Ja myöskään erikoisefekteissä ei ole säästelty ja ruudulla on paikoitellen varsin näyttävääkin ilotulitusta. Piirto jälkikin on varsin hyvää ja värimaailma luo hyvin surrealistisen vaikutelman kun kaikenmaailman epäluonnollista alkaa tapahtumaan ja fusetsu (= väliaikainen tila jolloin osa maailmasta eristetään ja jonka sisällä on helpompaa korjata ympäristöön kohdistuvat tuhot) luodaan.

   

Ääninäyttely on hyvää ja onnistunutta. Jotain voisi sanoa myös sarjan varsin hyvästä musiikista, joka tuo ainakin taistelu kohtauksissa hyvin esille niiden mahtavuuden. Lisäksi erikoismaininnan ansaitsee sarja OP ja ED kappaleet jotka ovat mielestäni hyviä.

   

Shanan toinen tuotantokausi oli varsin hyvää jatkoa sarjalle ja koska sarja on vielä paljon kesken niin joskus tulevaisuudessa voi mitä luultavammin odottaa 3 tuotantokautta. Vaikka tämä tuotantokausi alkoikin hieman hitaasti voi sitä suositella jokaiselle sarjan fanille ja niille jotka pitävät hyvin tehdyn toiminnan ja perinteisen koulujuttujen hybridistä taikka niille jotka pitävät mielenkiintoisesta asetelmasta. Suosittelen myös sarjasta pitäneille olematta spoilaamatta itseään kolmos kautta odotellessa. Kaikenkaikkiaan Shana on hyvä sarja, jossa on näyttävää toimintaa.

Arvosana: 8+/10

   

Plussat:
+ Toiminta
+ Mielenkiintoinen asetelma
+ OP/ED biisit
Miinukset:
~ Ei vielä Seirei no Hebiä tässä tuottiksessa....
- Alku hieman hidas kun se yrittää paikata asioita joita ei kerrottu ensimmäisessä tuotantokaudessa verrattuna samaiseen kohtaan alkuperäismateriaalissa

   

Ei kommentteja: