torstai 13. elokuuta 2009

epämääräinen tilannekatsaus VNien käännöstilanteeseen

Pieni epämääräinen tilanne katsaus meneillä oleviin VNien käännös projekteihin.

Sharin no Kuni, Himawari no Shoujo: 1 kappaleesta on julkaistu teaser patchi, viimeinkin tämäkin käännösprojekti on saanut aktiivisen kääntäjän ja joiden tavoite on saada teos käännettyä vuoden loppuun mennessä. OH HELL YEAH. PS: Syarin on itselläni ainakin tälle hetkellä lempi draama VN. Patchi löytyy täältä. (tietenkin vaatii alkuperäisen kopion toimiakseen.

G-Senjou no Maou: käännös jatkuu tasaiseen tahtiin. 2 kappaleesta on patchi jo ulkona ja 3 kappeleen käännöstyö on jotakuinkin puolessa välissä. Sivu täällä. BANZAI Akabeesoft2, BANZAI LooseBoy.

Koitate: aktiivinen etanan vauhdilla.

Devils Devel Concept: työ jatkuu, mutta koska kääntäjä kääntää samanaikaisesti toistakin teosta niin vauhti ei ole mikään mainio. abot 5% käännetty. Ja ketään tuskin kiinnostaa kyseisen kääntäjän muut teokset.... joten ei niistä mitään mainintaa... sivu WARNING NSFW täällä

Sengoku Rance: 80% patchi ulkona ja työ jatkuu tasaista tahtia. Peli on jo varsin pelattavassa kunnossa. Patchit Täältä. PS. Rance is da Man

Eien no Aselia: Työjatkuu tasaista tahtia, 1/3 koko teoksesta jo suunnilleen käännetty. Ei patchejä, mutta sivu täälllä. (alkaa miettimään eien no aselian ostia, mutta tajuaa että rahat on liian vähissä)

Chaos;Head Noah: Tilanne hieman epäselvä, mutta nähtävästi tämäkin käännöstyö on vielä elossa, eikä loppunut JASTin ja Nitro+ yhteistyö sopimuksesta.

Umineko ep5: julkaistaan parin päivän päästä comiketillä, käännöstyön odotetan alkavan vähän sen jälkeen. (tämä on objektiivista spekulointia).

Cross+Channel: Lähes valmis, "viimeinen" viikko puuttuu enää, lopullista julkaisua voi odottaa kuun lopulla. Jonka jälkeen myös alkaa sitten taas äänestys rumba siitä mitä kääntäjä kääntää seuraavaksi, joten menkää foorumeille ja ehdotelkaa ja äääänestäkää sitten kun se alkaa. Sivut täällä, patchi ja foorumit löytyy sieltä.

Tässä nyt ei ole aivan kaikki, mutta ne tärkeimmät kumminkin. (Ja itse täytyy kyllä napata niskasta kiinni ja kirjoittaa kyllä muutama arvostelu....jos vaan jaksan...)

Ei kommentteja: