keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Kevät prevut - The Ordinary

Animen puolesta on taas alkanut niin sanottu kevät tuotantokausi, joka tarkoittaa isoa läjää alkavia sarjoja. Joten ajattelin taas kerran heittää täysin amatöörimäisiä prevujani tänne näistä alkavista sarjoista, en kuitenkaan aio lähellekään kaikista alkavista sarjoista prevua tehdä. Olen jaotellut nämä previkat 3 eri osaan: Hyviin (ne sarjat joita tulen itse ainakin katsomaan ja joista pidin eniten), tavallisiin (sarjat joista katson vielä luultavammin ainakin pari jaksoa) ja huonoihin (sarjat joiden katsomista en tule jatkamaan)

---

To-Love-Ru
Genret: Komedia, Ecchi, Romanssi, Shounen

To-Love-Run perustarina on se perinteinen. On poika jolla on vaikeuksia tulla toimeen tyttöjen kanssa, joka on rakastunut erääseen tyttöön, mutta aina kun hän saa tarpeeksi rohkeutta tunnustaakseen niin jokin menee täysin pieleen. Ja sitten eräänä päivänä kun hän on kylvyssä niin kuin tyhjästä ilmestyy sinne myös toinen tyttö, joka sattumalta nyt on jonkin kaukaisen planeetan hallitsijan tytär joka vain on päättänyt karata kotoaan. Ja sitten pienten väärinkäsitysten jälkeen tämä poika ikään kuin päätyy naimisiin tämän avaruudesta tulleen tytön kanssa. Vaikka sarja vaikuttaa aika perinteiseltä haaremikoulusähläykseltä on se silti hyvin toteutettua sellaista ja saa varmasti katsojan nauramaan, myös sitä paljastakin pintaa on riittämiin. Sarjan animaatio jälki on hyvää ja ei siinä muutakaan silmiinpistävän häiritsevää ole.

  

Katsottavuus: +½
Perinteistä, mutta hyvin toteutettua ecchi komedia romanssia sitä tarvitseville.

---

Special A
Genret: Komedia, Koulu

Hikari on tyttö joka eläessään ei ole kertaakaan hävinnyt, mutta kaikki muuttuu kun hän kohtaa isänsä tuttavan pojan Kein, jolle hän häviää. Häviöstään lähtien hän on elämänsä yrittänyt voittaa Kein, mutta tuloksetta. Nyt he molemmat ovat saman koulun erikoisluokalla Special A:lla jonne on koottu samaisenkoulun 7 nerokkainta lasta, jossa Hikari ja Kei ovat sijoilla 2. ja 1. Ja täten heidän kilpailunsa jatkuu yhä. Sarjan kaikki osa-alueet on hyvin toteutettu, mutta sarjan varsin geneerisestä lähtökohdasta se ei pääse eroon.

  

Katsottavuus: +½
Perinteistä koulusekoilua ja vielä ihan hyvin toteutettuna.

---

Druaga no To: the Aegis of Uruk
Genret: Fantasia, Toiminta, Komedia, Parodia

Lienee aluksi mainittava että sarja perustuu johonkin vanhaan D&D tyyliseen roolipeliin ja tämä näkyy Druagassa huomattavasti. Sarjan maailmassa oli kerran paha jumala Druaga joka maailman harmiksi päätti rakentaa aika vitun ison tornin. Tämä torni tietenkin tuhottiin jonkin yksinäisen sankarin toimesta, mutta eräänä päivänä se vain ilmestyi uudestaan. Tämä torni on perinteinen hirviöiden asuttama pahan pyhättö, mutta mahtuu sinne sisälle jonnekin myöskin kaupunkeja. Ja tänne torniin sitten uusi sankarinalku lähtee koittamaan onneaan. Tästä alkaa perinteinen fantasia tarina joka on kuin suoraan otettu jostain perinteisestä roolipelistä, mutta onneksi sarja ei ota itseään aivan täydellisen vakavasti vaan on enemmänkin parodia. Vaikka sarjasta ei muuten välittäisikään kannattaa katsoa sen ensimmäinen jakso, joka on täydellinen parodia jakso, johon ängetty jok’ikinen roolipelien klisee mitä maailmasta löytyy, tietenkin tämä jakso vielä tapahtuu päähenkilön päässä kun tämä ensimmäisessä taistelussa menettää tajuntansa. Kaikki muu mitä sarjassa on varsin keskinkertaista aina ääninäyttelystä animaatioon.

  

Katsottavuus: +
Perinteistä fantasia menoa, joka parodioi hieman koko genreä.

---

Kurenai
Genret: Slice of Life, Yliluonnollisuus

Kurenai kertoo pojasta jolla on nähtävästi hieman erikoinen ruumis. Koulun ohella hän toimii jonkin näköisenä henkivartijana. Eräänä päivä hän saa toimiksi annokseen suojella jonkin rikkaan perheen kotoa karannutta tyttöä joka on hieman liian hemmoteltu. Ja tämä toimeksi anto nähtävästi tulee tuottamaan hänelle suuresti päänvaivaa. Kurenaissa kaikki osa alueet on toteutettu varsin hyvin, animaatio, hahmosuunnittelu, ääninäyttely, jne.

  

Katsottavuus: ~
Ihan hyvältä vaikuttava sarja, mutta minuun ei silti oikein iskenyt, koska oli mielestäni hieman tylsemmän puoleinen. Mutta vaihtelua kaipaaville sarja saattaa tarjota enemmän.

---

Blassreiter

Genret: Toiminta

Blassreiter kertoo moottoripyörä kilpailijasta Gerdistä, joka menettää kisan yhteydessä kykynsä kilpailla kun sinne hyökkää jonkinlaisia hirviöitä amalgameja jotka pystyvät sulauttamaan ruumiinsa mitä vain mihin tulevat kosketuksiin. Myöhemmin sitten Gerdiä lähestyy salaperäinen nainen joka antaa hänelle uuden mahdollisuuden punaisen pillerin muodossa, mutta varoittaa että sillä saattaa olla jonkinlaisia sivuvaikutuksia. Pillerin vaikutuksesta hän saa kykynsä takaisin, mutta huomaa myös pystyvänsä muuttumaan myös hirviöksi. Täten hän päättää auttaa ystäviään jotka metsästävät näitä salaperäisiä hirviöitä amalgameja. Sarjan kaikki osa-alueet ovat toteutukseltaan keskitasoa, paitsi sarjassa esiintyvät CG animaatio kohtaukset jotka ovat varsin vaikuttavia.

  

Katsottavuus: +
Toiminta sarjaa kaipaaville, toisaalta yksin sarjan kirjoittajista on Nitro+ joka tunnetaan yleisesti varsin hyvänä toiminta sarjojen kirjoittajana, joten sarjan hieman tavanomaisen alusta saattaa myöhemmässä vaiheessa kehkeytyä jotain varsin hyvää.

---

Golgo 13
Genret: Toiminta, Mafia

Golgo 13 perustuu saman nimiseen jo varsin kauan jatkuneeseen mangaan. Sarja seuraa palkkamurhaajaa joka tunnetaan nimellä Golgo 13, joka on varsin tunnettu tarkka-ampujan taidoistaan. Koska Golgo 13 on todellinen ammattilainen niin ketä tahansa voi palkata hänet oikeaan hintaan. Sarjan piirtojälki on siinä mielessä omanlaisensa kun jokainen mies sarjassa on ”kaappi” ja naiset ovat naisia, tämä luo sarjaan varsin vanhan aikaisen mafia maiseman sen harmaan ilmapiirin kera. Animaatio jälki on kumminkin paikoitellen hieman laiskaa, sekä ääninäyttely ei ole mitenkään mieleen painuvaa.

  

Katsottavuus: +/-
Aikuisempaa sarjaa kaipaaville

---

Kanokon
Genret: Ecchi, Komedia, Romanssi, Ecchi

Hooh mistä nyt aloittaisi, tästä sarjasta kun ei paljon muuhun ole kuin ecchi sarjaksi. Joka tapauksessa sarja alkaa siitä kun maalaispoika muuttaa kaupunkiin ja jostain syystä saa peräänsä isorintaisen tytön joka kaikenlisäksi yrittää kokoajan vietellä häntä taikka päästä tämän housuihin kirjaimellisesti. Lisäksi paljastuu että kyseinen tyttö on vielä jonkinlainen kettu henkiolento jonka voimat kasvavat sen mukaan kuinka suuri hänen ja hänen rakastamansa henkilön rakkaus on. Toisaalta sarjan animaatio jälki on kohdallaan, vaikka hahmosuunnittelu on paikoin hieman outoa. Kaikki muu on ihan mukiin menevää, ettei se anna minkäänlaisia häiriö piikkejä katsojalleen. Voisi vielä mainita, että sarja lähentelee lähes hentaita paikoitellen. Muutenkin on välillä mukava nähdä sarjoja jossa ollaan täysin avoimia tunteistaan, ettei olla niin kuin ”öö ää tota noi”.

  

Katsottavuus: ~
Ecchi sarjaa kaipaaville, mutta ei paljoakaan muille voi suositella.

---

Seuraavaksi tulossa:

Kevät prevut - The Bad:
Allison to Lillia, Itazura Kiss, Vampire Knight

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.