maanantai 14. huhtikuuta 2008

Kevät prevut - The Good

Animen puolesta on taas alkanut niin sanottu kevät tuotantokausi, joka tarkoittaa isoa läjää alkavia sarjoja. Joten ajattelin taas kerran heittää täysin amatöörimäisiä prevujani tänne näistä alkavista sarjoista, en kuitenkaan aijo lähellekkään kaikista alkavista sarjoista prevua tehdä. Olen jaotellut nämä previkat 3 eri osaan: Hyviin (ne sarjoit joita tulen itse ainakin katsomaan ja joista pidin eniten), tavallisiin (sarjat joista katson vielä luultavammin ainakin pari jaksoa) ja huonoihin (sarjat joiden kätsomista en tule jatkamaan)

---

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Genret: Toiminta, Mecha, Sci-fi, Draama, Tragedia, hieman komediaa ja romanssia

Code Geaksen 2 tuotantokausi jatkuu noin 1 vuoden jälkeen sen ykköstuottiksen tapahtumien jälkeen. Zeron ja Mustien ritarien järjestön aiheuttama kapina alue 11:sta (nimi jolla Japani tunnetaan kun Britannia valloitti sen) epäonnistui ja "Japanilaisten" asema on entistä huonompi. Eräänä päivänä Lelouch joka on Britannialainen oppilas alue 11:sta tyypillisellä uhkapeli reissullaan joutuu keskelle Mustien ritarien järjestön hyökkäystä. Mutta pian Lelouchelle paljastuukin totuus että hän itseasiassa onkin kuolleeksi luultu Zero jonka muistia oli vain hieman muakattu. Nyt kun hän on saanut muistinsa takaisin ja entistä suuremmalla katkeruudella Britannian valtakuntaa kohti hän aikoo tuoda päätökseen suunnitelmansa, Britannian tuohoamisen. Sarjan animaatiojälki ja ääninäyttely on huippuluokka. Taustamusiikitkin ovat mainioita ja tuovat hyvin tunnelmaa. ALL HAIL BRITANNIA!!!!!!!

  

Katsottavuus: ++++
Sarjan faneille ehdottomasti pakkokatsoa ja muillekkin erittäin suositeltavaa. Sekä niille jotka haluavat toiminnalta jotain muuta kuin täysin aivotonta "mättöä". (pienen ajan sisällä kirjoitan arvostelun sarjan 1 tuottiksesta)

---

Macross Frontier
Genret: Toiminta, Mecha, Sci-fi, Romance?

Jokseenkin tunnetun Macross sarjan uusin osa, itse en ole aikeisemmin sarjaan tutustunut, mutta aikaisempaa kokemusta sarjasta ei täydy tietääkseni olla vaikka se saattaisi tuoda lisämakua sarjaan. Sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen jossa ihmiskunta on joutunut jättämään maapallon taakseen hävittyään sodassa avaruusolentoja vastaan, mutta ennen tuhoutumistaan ihmiset lähettivät siirtolaisaluksia ympäri galaxia. Tapahtumat sijoittuvat 25 siirtolaisaluksen tai kuten se muuten tunnetaan Macross Frontierin ympärille. Eräänä tavallisena päivänä Macross Frontier törmää sattumalta avaruusolioihin ja tästä alkavatkin erinäiset vastoin käymiset. Aivan ensimmäisenä sarjassa pistävät silmään aivan uskomattomat loistavat erikoisefektit ja CG animaatio. Tämän jälkeen voisi luulla että sarjan tavallinen animaatio jälkikin olisi uskomatonta, mutta valitettavasti se asia ei ole näin vaan se on varsin laimeaa. Ääninäyttelyssä kuitenkaan ei ole valittamista ja taustamusiikitkin tekevät vaikutuksen.

  

Katsottavuus: ++½
Erittäin näyttävää toimintaa sitä haluaville ja sarjan kuuluisat "dog fightit" eivät näyttäneet minua ainakaan pettävän. Myös niille jotka etsivät hyvää Sci-fi sarjaa.

---

Soul Eater
Genret: Tyypillinen Shounen(mättö)

Tai ei nyt välttämättä kun yhdenkään päähenkilön "weapon of choice" ei näytä olevan miekka. Sarjan juoni liittyy jotenkin shinigameihin jotka pitävät maailman tasapainoa yllä metsästämällä laittomasti sieluja syöviä olentoja. Samalla myös shinigamit yrittävät tehdä omista aseistaan "kuoleman viikatteita". Sarjasta löytyvät kaikki hyvän Shounen sarjan peruselementit tappeluita, kevyt ei itseään niin vakavasti ottava juoni, huumori, poika ja tyttö, jne. Soul Eater tarjosi jo ensimmäisen jakson varsin yksinkertaisessa tappelussa erittäin sulavasti toteutettua sekä näyttävää menoa. Kaikki muu sarjassa vaikutti olevan varsin tavallista, paitsi mielestäni varsin hyvä OP kappale.

  

Katsottavuus: ++
Hyvää shounen sarjaa etsiville. Sarja ei ole mikään maailmanparas, mutta sen takia miksi sitä katsoo näyttää olevan täysinkunnossa

---

Wagaya no Oinari-sama
Genret: Moderni fantasia

Olipa kerran Kuugen, jonkinlainen kettuhenki jolla sattumalta oli hieman pahatapa aiheuttaa harmia ympärillään oleville ihmisille. Täten eräs perhe päätti sinetöidä hänet erääseen luolaan. Nyt samaista perhettö vainoaa jokin toinen henki ja tultuaan siihen tulokseen että he tarvitsevat ulkopuolisen apua ongelmansa selvittämiseen. Siten he päättyvät pyytämään apua Kuugenilta. Tapauksen jälkeen Kuugen kuitenkin päättää ryhtyä perheen suojelijaksi. Sarja mitä luultavammin tulee seuraamaan mitä kaikkea tälle perheelle ja Kuugenille tulee tapahtumaan. Animaatio jälki sarjassa näyttää olevan aivan kohdallaan ja siitä ei mitään silmiinpistävää virhettäkään löydyn.

  

Katsottavuus: ++
Varsin rattoisalta vaikuttava sarja, joka vaikuttaisi olevan varsin hyvää ajan viihdettä.

---

Seuraavaksi tulossa:

Kevät prevut - The Ordinary:
To-Love-Ru, Special A, Druaga no To: the Aegis of Uruk, Kurenai, Blassreiter, Golgo 13, Kanokon

Ei kommentteja: