tiistai 22. huhtikuuta 2008

Kevät prevut - The Bad:

Animen puolesta on taas alkanut niin sanottu kevät tuotantokausi, joka tarkoittaa isoa läjää alkavia sarjoja. Joten ajattelin taas kerran heittää täysin amatöörimäisiä prevujani tänne näistä alkavista sarjoista, en kuitenkaan aio lähellekään kaikista alkavista sarjoista prevua tehdä. Olen jaotellut nämä previkat 3 eri osaan: Hyviin (ne sarjat joita tulen itse ainakin katsomaan ja joista pidin eniten), tavallisiin (sarjat joista katson vielä luultavammin ainakin pari jaksoa) ja huonoihin (sarjat joiden katsomista en tule jatkamaan)

---

Allison to Lillia
Genret: Seikkailu

Allison to Lillian maailma on jakautunut kahteen suurmaahan joiden välillä on jo pitkään jatkunut sota. Ja kun kaksi pitkäaikaista kaveria tapaavat toisensa pienen tauon jälkeen ja kuulevat aarteesta, mikä saattaisi lopettaa sodan, niin sarjan pohjatarina on valmis. Ja sitten pienten tapahtumien jälkeen he lähtevätkin sitten sitä etsimään. Tällaisissa sarjoissa on yleensä tärkeää että hahmojen välinen kemia toimii, mutta Allison to Lilliassa asia valitettavasti ei ollut näin, kaiken lisäksi animaatio oli paikoitellen laiskasti toteutettua, toisaalta ääninäyttely vaikutti olevan kohdallaan ja äänimaailma.

  

Katsottavuus: - -
Kuten yleisesti tällaisten sarjojen suhteen on, niistä joko pitää tai ei pidä. Itse en pitänyt, oli liian tylsä mielestäni. Mutta sarja sopii niille jotka etsivät hidastempoista seikkailu sarjaa.

---

Itazura kiss
Genret: Perinteinen Shoujo

Niin perinteinen shoujo sarja kuin olla ja voi (okei en ole paljoakaan katsonut shoujo sarjoja, mutta käsitykseni mukaan ainakin asia on näin). Tyttö joka pitää pojasta. Viimein hän tunnustaa hänelle, mutta tämä hylkää hänet. Paljastuu että hän on todellinen idiootti. Tyttö alkaa vihata häntä. Cue juonenkäänne. Tyttö asuu nyt kyseisen pojan tykönä. Lisää vielä soppaan suorastaan keskinkertaisuutta huokuva animaatio sekä ääninäyttely.

  

Katsottavuus: - ½
Perinteistä shoujoa kaipaaville, saatta muutaman kerran tuoda hymyn huulille, mutta ei sen enempää oikeastaan. Suosittelen katsomaan jotain laadukkaampaa kun kerran sitäkin on tarjolla.

---

Vampire Knight
Genret: Shoujo, Pimeä Fantasia, Vampyyri

On tyttö joka tulee lapsena melkein vampyyrin syömäksi, mutta hänet pelastaakin jokin toinen vampyyri. Nyt vuosien päästä on oppilaana koulussa joka on tarkoitettu ihmisille sekä vampyyreille jotka yrittävät sopeutua ihmisten joukkoon. Tietenkin ihmiset ja vampyyrit ovat jaettu eriluokkiin ja tavallisille ihmisille ei kerrota vampyyreistä. Tämä tyttö kun on yksi harvoista ihmisistä, joka tietää vampyyreistä niin hän toimii ns. vartijana, joka katsoo ettei vampyyreiden salaisuus pääse julki. Mainittakoon että lähes jokainen sarjassa on bishi ja tavanomaisia shoujo elementtejä on. Lisäksi sarjan piirtojälki ja animaatio on varsin hyvää, kaiken muun ollessa keskitasoa.

  

Katsottavuus: -½
Bishejä poikia kaipaaville tytöille ja niille jotka etsivät jonkinlaista vampyyri tarinaa.

---

Loppu mielipide alkaneesta kaudesta: Varsin mitäänsanomaton ja tasapaksu kausi. Hyvin paljon keskivertoja sarjoja ja vain muutama hyvä sarja Code Geass, Macross Frontier ja xxxHolic (vaikka en sarjaa katsokkaan, mutta mangana lukenut). Jos tätä nyt verrataan viime vuoden samaiseen aikaan jolloin tuli sellaisia sarjoja kuin Gurren Lagann, Seto no Hanayome, Darker than Black, Nanoha StrikerS, Hayate no Gotoku, Claymore, Sola ja Lucky Star (vaikka itse en tästä pitänytkään suuresti) niin tämä tuotanto kausi on hieman vähäpätöinen. Tietenkin pitää muistaa ettö sarjat ovat vasta alkaneet ja nämä previkat perustuvat ensimmäisiin tai toisiin jaksoihin, joten sarjat saattavat parantua niiden edetessä.

Ei kommentteja: