torstai 24. heinäkuuta 2008

Anime kesä prevuja:

Yleisesti ottaen kesätuotantokausi ei ole niin merkittävä kuin kevään tai syksyn tuotantokaudet animen maailmassa. Mutta ajattelin tässä muutamia mielipiteitä ilmaista juuri alkaneista sarjoista, en aivan yhtä isoja kuin viimeksi kuitenkaan, paitsi tietenkin eräästä sarjasta…

Annan vinkin:
Rosvojen (lähes sukupuuttoon kuolleet) painajainen, se kenen ohi lohikäärmeetkin astuvat, kaikkien elävien vihollinen, lyhyt pinnainen ahmatti, tuo itse nimetty erittäin kaunis maagi nero ja pieni rintainen *Fireball* *Boom* *kröh* *kröh*…. siis jos nyt et tiedä kenestä puhun ja kutsut itseäsi animen ystäväksi niin kaipaat tulipalloja niskaasi.

Kyllä Slayers on palannut vihdoinkin 11 vuodentauon jälkeen. Kuten on tapana pelätä, että kun näihin vanhemman puoleisiin sarjoihin tehdään uudelleen lämmittelyä niin niistä katoaisi se sarjan ydin. Mutta turha pelätä Slayers on palannut takaisin ja on pysynyt Slayerssina. Joten nostalgia lasit päähän ja nauttimaan menosta.


Slayers Revolution:
Lyhyt kertaus niille jotka eivät tiedä mikä Slayers on. Slayers on hieman koko fantasia aihetta parodioiva fantasia sarja joka ei ota itseään todellakaan vakavasti, tietenkin vakavampaa juonta on ja sarja vaihtelee tasapainoisesti näiden välillä, mutta komediallista otetta ei silti unohdeta aivan tyystin muuta kuin silloin kun jokin ylimalkaallinen demoni uhkaa pistää maailman päreiksi.

   
Pidätetään sen takia että on Lina Inverse? Todellakin asia mikä saattaa tapahtua Slayerssissa

Slayers seuraa maagia nimeltä Lina Inverse joka matkustelee asumaansa maailmaa maagisia esineitä metsästäen, aarteita haalien ja eksoottisia ruokia syöden. Matkoillaan hänellä on tapanaan kohdata varsin omaperäisiä tuttavuuksia ja sekaantua erilaisten maailman tuhoamista havittelevien demonien juonien keskelle ja onhan hän onnistunut luomaa varsin omaperäisen ”sankarijoukkion”. Tai no en sanoisin heitä suoraan sankareiksi kun heillä useasti tapanaan aiheuttaa enemmän tuhoa ja kaaosta kuin mitään muuta, mutta kumminkin päivä tulee loppujen lopuksi pelastettua.

   
Hmmm... Dragon Slavekin nähtävästi on hieman taas tehostunut...


Katsottavuus: (+) Itse katson aivan varmasti, olihan Slayers aikoinaa yksi ensimmäisistä sarjoista mitä näin. Pakkokatsottavaa nostalgia tyypeille, sekä ”hilpeää” fantasiaa tai seikkailu sarjaa etsiville. Muillekin suositeltavaa katsottavaa.

Mini previkoita/mielipiteitä muista kesällä alkaneista sarjoista, joista en jaksa isompia previkoita tällä kertaa kirjoittaa:

Sekirei:
Geneerinen Shounen sarja, geneerisellä päähenkilöllä 1 ja 2 (jotka ovat ne huonoimmat mahdolliset), jossa geneeristä fanipalvelua ja jossa jokainen sivuhenkilö vaikutta 100 kertaa mielenkiintoisemmalta kuin sarjan mies- ja naispäähenkilö.
Katsottavuus: (-) Ei voi suositella muille kuin geneerisistä shounen sarjoista pitäville, jotka kaipaavat myös fanipalvelua. Kaikkea mitä tämä sarja tarjoaa löytyy paremmin tehtynä vaikkapa muista alkavista sarjoista.

Mahoutsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora:
Ööö liittyy jotenkin taikureihin jotka elävät nykypäivässä…
Katsottavuus: (-) TYLSÄ, en jaksanut katsoa edes ekaa jaksoa kuin puoliväliin asti ja olin täysin tylsistynyt. Joka on kohdallani erittäin huonomerkki kun yleensä jaksan kyllä katsoa. Mutta niille jotka jaksavat katsoa asetelma vaikutti (ainakin lukemani perusteella) ihan mielenkiintoiselta, mutta omalla kohdallani ei napannut.

Yakushiji Ryoko no Kaiki Jikenbo (Ryoko`s Case File):
Agentti/etsivä sarja poliisi/etsivä kaksikosta joilla on tapana joutua selvittelemään varsin eriskummallisia rikoksia.
Katsottavuus: (+) Varsin hyvältä ja mielenkiintoiselta vaikuttava sarja hieman aikuismaisempaan makuun.

   

World Destruction:
Fantasia sarja joka perustuu tulevaan roolipeliin. Mielenkiintoisen lähtökohdan omaava fantasia sarja hyvällä toiminnalla. …. Vitun furryt polttakaa ne ja HETI….
Katsottavuus: (+/-) Fantasiaa ja toimintaa kaipaaville, sekä niille jotka kaipaavat erilaista lähtökohtaa taustatarinalle, olettaen että päähenkilöiden pokka pitää kun aika tulee… Mutta mitä helvettiä nuo furryt ovat olevinaan……

Koihime Musou:
Visual Novelliin/Erogeen perustuva sarja joka perustuu ”löyhästä” (say hello to gender bender) kolmen kuningaskunnan romanssiin (vai mikä se eräs kiinan historian kuuluva varsin merkittävä aika/kirja oli, itselläni ei ole ennen tätä tähän aikaan kokemusta). Toimintaa, fanipalvelua ja komediaa yuri viboilla (koko henkilökaarti koostuu lähes ekskluusivisesti naisista).
Katsottavuus: (+) Toimintaa, fanipalvelua ja seikkailu sarjaa kaipaaville sekä niille jotka kaipaavat ”uudenlaista” otetta kolmen kuningaskunnan romanssiin.

   

Nogizaka Haruka no Himitsu (Haruka Nogizaka`s Secret):
MOE tarpeisiin, enempää ei varmaankaan tarvitse sanoa. Tai jos nyt sanotaan että sarja perustuu koulu idoliin, joka on ”kaappi otaku”.
Katsottavuus: (+/-) Viikottaiseen MOE komedia tarpeisiin, ota tai jätä.

Ei kommentteja: